Coor förlänger IFM-avtal med Volvo Cars

Coors IFM-avtal med Volvo Cars förlängs till 2022. Det innebär att Coor fortsätter att leverera IFM-tjänster till Volvo Cars samtliga produktions- och administrativa siter i Sverige och Belgien. Affären har ett värde på över 200 MSEK per år.

Coor har ansvarat för leveransen av IFM-tjänster till Volvo Cars under många år. Samarbetet bygger på målsättningen att stödja utvecklingen av Volvo Cars verksamhet. Exempel på tjänster som ingår i uppdraget är lokalvård, flyttservice, arkivtjänster och arbetsplatsservice så som reception, växeltjänster och postservice samt säkerhet och bevakning.

- Vi är givetvis mycket glada över det förlängda förtroendet och vi ser fram emot att få fortsätta utveckla vårt samarbete. Det nya avtalet befäster Coors nordiska marknadsledarskap ytterligare,  säger Mikael Stöhr, vd och koncernchef på Coor.

- Volvo Cars är en viktig kund för Coor. Vi har ett gemensamt stort intresse i att arbeta med hållbarhetsfrågor och vi kommer att fortsätta implementera hållbara såväl som kostnadseffektiva lösningar i vår FM-leverans, mycket genom våra digitala tjänster så som smarta sensorer för klimat och temperatur, kommenterar AnnaCarin Grandin, VD Coor Sverige.

Mer information, pressbilder etc finns på www.coor.com. För ytterligare information, kontakta:

Mikael Stöhr ,Vd och koncernchef, Coor

+46 10 559 59 35

mikael.stohr@coor.com

Magdalena Öhrn, Kommunikationsdirektör, Coor

+46 10 559 55 19

magdalena.ohrn@coor.com

Coor är en ledande facility management-leverantör i Norden, inriktad främst mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM). Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivnings­tjänster avseende utveckling av kundernas serviceverksamhet. Coor skapar värde genom att utföra, leda, utveckla och effektivisera kundernas serviceverksamheter så att de över tid stödjer kundernas kärnverksamhet optimalt. Bland kunderna finns ett stort antal större och mindre företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat ABB, Aibel, Det Norske Veritas, E.ON, Ericsson, Equinor, ICA, NCC, Politiet (danska polisen), Saab, Sandvik, SAS, Telia Company, Trafikverket, Vasakronan, Volvo Cars och Volvo Group.

Coor startade sin verksamhet 1998 och är sedan juni 2015 noterat på Nasdaq Stockholms-börsen. Coor tar ansvar för den verksamhet som bedrivs i förhållande till kunder, medarbetare och ägare, men också för hur den påverkar samhället och miljön i ett bredare perspektiv. Läs mer på www.coor.se